nieuwsflash crematorium UITZICHT

nieuwsflash crematorium UITZICHT
 

Vorige week heeft Vlaams minister J. Schauvliege een uitbreiding van de milieuvergunning voor crematorium UITZICHT goedgekeurd. Hierdoor mag UITZICHT nu tot 4.000 crematies per jaar verzorgen, een toename met  bijna 1.000 crematies.

Tegen de eerdere beslissing van de Deputatie was beroep aangetekend door twee buurtbewoners. Na een uitgebreid onderzoek door meerdere milieu- en gezondheidsdiensten, en na verscheidene externe doorlichtingen van de crematieinstallaties, bevestigt de minister nu dat UITZICHT voldoende garanties biedt voor een correcte naleving van alle milieu- en veiligheidsnormen. Zelfs met een uitbreiding van de activiteiten tot 4.000 crematies is er geen enkele milieu- of mobiliteitsoverlast te verwachten.

 

Voor Psilon, de intergemeentelijke vereniging die het crematorium beheert, is komt deze beslissing net op tijd. UITZICHT verzorgde in de eerste elf maanden van 2016 reeds 2.898 crematies. Naar verwachting zal UITZICHT tegen eind dit jaar zowat 3.200 crematies verzorgd hebben.

Met deze aangepaste milieuvergunning heeft UITZICHT nu een ruime marge om tegemoet te komen aan alle vragen naar crematies in de ruime regio zuid- en midden-West-Vlaanderen.  Eind vorig jaar moesten we nog meerdere tientallen families afwenden, gezien wij toen aan het plafond zaten van onze vergunde capaciteit van 3.065 crematies.

De nieuwe vergunningsaanpassing betekent geen uitbreiding van onze gebouwen of installaties. De bestaande installaties kunnen probleemloos een extra capaciteit aan. UITZICHT investeerde in het voorbije jaar ook in twee bijkomende medewerkers, om klaar te staan voor de verwachte toename in crematies en uitvaartdiensten. In totaal telt UITZICHT nu elf medewerkers.

 

Nadat eerder dit jaar ook al de stedenbouwkundige vergunning werd bevestigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, en nadat het Hof van Beroep ook de betwistingen omtrent de milieuhinder finaal heeft afgewezen, lijkt de juridische commotie rond UITZICHT stilaan definitief van de baan.

 

Met de recente aanpassing van de milieuvergunning is de noodzakelijke capaciteit gegarandeerd voor het komende decennium. Als over een tweetal jaar ook het nieuwe crematorium in Oostende open gaat, zal de provincie West-Vlaanderen beschikken over een totale verzorgingscapaciteit van ca. 12.000 crematies per jaar. Op langere termijn beoogt Psilon nog een bijkomend, kleiner crematorium te ontwikkelen in de Westhoek. Een concrete locatie is nog niet bepaald.

"Aula voor uitvaarten in beperkte kring (max 60 pers)"

Wij zijn STEEDS telefonisch bereikbaar op het nr 056 777930

"Tegenwoordig kiezen meer en meer mensen voor crematie. Plaats en uur van crematie is afhankelijk van het crematieschema van het crematorium."

Begroetingsuren Uitvaartcentrum: van maandag tot vrijdag van 15 tot 18.30 u - zaterdag van 15 tot 17.30 u - op zon- en feestdagen is er GEEN begroeting.

"Ontvangstruimte voor het bespreken van alle vragen, ruime toonzaal van kisten, ruime keuze van bloemen, gedenkplaten, grafzerken, ..."

"10 ingerichte kamers om discreet een laatste groet aan een overledene te brengen"

"We bespreken, al dan niet bij u thuis, de volledige uitvaart zoals u deze zelf wil en gelasten ons met de uitvoering van alle gegeven opdrachten, die volgens uw wensen zullen uitgevoerd worden."

© Uitvaart Vandercruyssen 2020 | Disclaimer | Privacy Statement | Cookieverklaring | Site by Plenso
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer info